Ρυθμική - Ακροβατική - Καλλισθενική Γυμναστική

Ρυθμική Γυμναστική
Είναι μια μέθοδος διαμόρφωσης και επανασχηματισμού των αναλογιών του σώματος, η οποία επιτυγχάνεται συνδυάζοντας αερόβια άσκηση και συγκεκριμένα περπάτημα σε διάδρομο γυμναστικής και θάλαμο υποπίεσης , μέσα στον οποίο βρίσκεται ο διάδρομος αλλά και το σώμα μας από την μέση και κάτω.

Πως Λειτουργεί;
Η δημιουργία συνθηκών υποπίεσης σε συνδυασμό με την αερόβια άσκηση, έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να στέλνει μεγάλες ποσότητες αίματος στις «προβληματικές» περιοχές μας. Στις περιοχές που δεν αιματώνονται επαρκώς και για αυτό έχουν δημιουργηθεί λιποαποθήκες ή και κυτταρίτιδα.

Πιο συγκεκριμένα :
• Η αερόβια άσκηση ενισχύει την καύση του λίπους
• Οι συνθήκες υποπίεσης «κατευθύνουν» την καύση του λίπους στα επιθυμητά σημεία και ενεργοποιούν και αυξάνουν την λειτουργία του λεμφικού συστήματος.

Γιατί να το διαλέξεις;
Γιατί μισή ώρα με το Vacupower αντιστοιχεί σε μιάμιση ώρα αερόβιας προπόνησης(λόγω συνθηκών υποπίεσης) και ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα.

Ακροβατική Γυμναστική

Τι είναι η ακροβατική; Ένας συνδυασμός ακροβατικών κινήσεων, που εστιάζουν στην ισορροπία, τη δύναμη και την ευλυγισία. Μέσα από ένα παιχνίδι κινήσεων ανακαλύπτουμε λοιπόν τις ακροβατικές μας δεξιότητες, επιτυγχάνοντας εμπιστοσύνη, ομαδικότητα και συνεργασία.
Μαθαίνουμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του σώματος με ασκήσεις που γίνονται όχι μόνο στο έδαφος αλλά και στον αέρα με πολύ θέαμα. Με έναν δημιουργικό, καλλιτεχνικό και διασκεδαστικό τρόπο καλλιεργούμε τις φυσικές ακροβατικές ικανότητες μας.
Τα παιδιά ανακαλύπτουν νέους τρόπους ενδυνάμωσης και ψυχαγωγίας με εργαλείο το ίδιο τους το σώμα. Η δημιουργικότητα ανθίζει όταν τα παιδιά εργάζονται σαν ομάδα και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό!!
Αν επομένως, ψάχνετε έναν αποτελεσματικό και εναλλακτικό ταυτόχρονα τρόπο εκγύμνασης μπορείτε να συμμετέχετε στα προγράμματα ακροβατικής που λειτουργούν στην σχολή και απευθύνονται τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες!

Καλλισθενική Γυμναστική

Η καλλισθενικη προπόνηση είναι ένα ακόμη πολύ δυναμικό ομαδικο πρόγραμμα που θα βρείτε στον χώρο μας, και πραγματοποιείται με μονόζυγα, διζυγα, το βάρος του σώματος, κρίκους και boxes. Το πρόγραμμα αυτό αν και αρκετα απαιτητικο,ωστόσο εμείς το κάνουμε προσιτό σε όλους καθως τα ακροβατικά του στοιχεία φαίνεται να κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τον ζήλο των ασκουμένων.
Το σύστημα προπόνησης που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες πολεμιστές και αθλητές για να προετοιμάσουν το σώμα και το πνεύμα τους για μάχη, αγώνες ή απλώς για να αθληθούν και να επιτύχουν το σωματικό αλλά και πνευματικό κάλλος και σθένος.
Στόχος είναι η συμμετρική ενδυνάμωση όλων των μυών του σώματος, καρδιακών και σκελετικών, η ανάπτυξη της λειτουργικής δύναμης και κινητικότητας, καθώς και άλλων δεξιοτήτων όπως η ισορροπία, ο συντονισμός και ο σωματικός έλεγχος.
Εκτός από το ότι αυξάνει και συντηρεί τη μυϊκή δύναμη, βοηθά στην αύξηση της οστικής μάζας, την ενδυνάμωση του συνδετικού ιστού και την αύξηση του μεταβολισμού.
Για το σκοπό αυτό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον πυρήνα του κορμού που είναι οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι, ως κέντρο της ισορροπίας του σώματος. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, επίσης, στη σωστή τεχνική εκτέλεσης όχι μόνο των ασκήσεων αλλά και της αναπνοής.
H καλλισθενική προπόνηση (callisthenics) για όλους τους παραπάνω λόγους, κερδίζει διαρκώς έδαφος και έχει αναδειχτεί σε μια από τις δημοφιλέστερες μεθόδους γυμναστικής σήμερα. Έτσι αν θες να δοκιμάσεις δεν έχεις παρά να ενημερωθείς για τα τμήματα και τα προγράμματα!

Λουτρών 8, Λαγκαδάς 57200 Θεσσαλονίκη
Υποκ/μα: 16ο χλμ. Θεσσαλονίκης –Λαγκαδά
τηλ: 23940 23883 email: info@fitness.rialdance.gr